Българин се пребори със СПИН-а

Българин се пребори със СПИН-а

Само трима души в света са успели да се преборят с коварният вирус ХИВ и единият от тях е българинът Боян Любомиров Стоянов

Снимка: Интернет

Боян Любомиров Стоянов е от София и се определя като един „дришльо”, може би защото след годините, прекарани в затвора, е разбрал как един нелеп повод – обирджийството, в което е участвал, го е довело до фатален сценарий. Защото криминалното му деяние щеше да бъде изтърпяно, а СПИН-ът, който е пипнал в затвора, го е повлякъл с бързи крачки към неизбежното.

В началото умът на Боян е блокирал при научаване на фаталната диагноза, но впоследствие мъжагата е възнегодувал срещу нещо, за което според него са виновни условията в затвора. Затворникът си спомнил за стоматоложката в зандана, чиито инструменти били видимо замърсени. Спомнил си и че е вдигнал скандал на медичката, но след като била свършила работата си. Боян със сигурност знаел, че е бил здрав при влизането в килията, защото се е женил в затвора и са му правени пълни изследвания. Бил е в прекрасно здраве. После пък заболял от перитонит и по спешност бил опериран в болницата на МВР. Съмнява се, че може и да му е прелята заразена кръв. Друга възможност за инфектиране нямало, защото човекът не е наркоман и е нямал хомо връзки в затвора. Така или иначе здравенякът започва стремително да слабее и от 115 килограмов човек се превръща в 63 килограмова вейка. От затвора дори го пускат да си мре вкъщи и да кара миналата Коледа при семейството си. Все пак се намират лекари да го стабилизират и той отново е в кауша. Там не го глезят и въпреки всичко невероятната жажда за живот обръща нещата. Имунната система на 30-годишния млад мъж започва да бори успешно вируса. Сега е добре и вярва, че е единствен в България, преборващ коварния ХИВ вирус. После научава, че е един от тримата в световен мащаб, който обръща нещата.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account