Георги Иванов-Геша: Две “Б” групи са много за България

Георги Иванов-Геша: Две “Б” групи са много за България

– Г-н Иванов, готов ли е Доростол да повтори силния финален спринт от есента?
– Първите двубои винаги са трудни за нашия отбор. Стана традиция да започваме с равенства, но този път успяхме да вземем победата. Нашата цел е да обиграем силен отбор. Основата вече я имаме, ще ни липсва опитният Диян Дончев, който помогна много за развитието на отбора и младите футболисти. Доростол е готов да се мери с богатите отбори в групата, които се готвят да влизат в „А” група.
– Какви са задачите пред вас през пролетта?
– Ние не гоним „А” група. Искаме да развием младите играчи, които имаме. Има футбол в тези момчета и ще бъдем щастливи, ако някой от тях премине в по-голям отбор. Силистра е далеч от останалите части на страната, но ние се доказваме и ще го правим занапред.
– Очертава се доста необичаен сезон след отказването на Черноморец (Балчик) и Дунав (Русе). Каква е позицията на вашия клуб за това, което се случи в „Б” групите?
– Споделял съм своето мнение много пъти и то не е претърпяло промяна. Факт е, че този вариант на “Б” групите не работи. Най-добре да има една обединена “Б” група от 20 тима. Футболният съюз трябва да помисли в тази посока. Повечето отбори избягват този вариант поради евентуалните дълги пътувания. Но България не е Съветският съюз или друга голяма страна, че да има толкова огромни разстояния.

www.7port.net

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account