Димитър Бербатов се превърна в най-скъпоплатения футболист в историята на Фулъм

Фулъм позлатява Димитър Бербатов, превръщайки българина в най-скъпоплатения футболист в историята на лондончани, пише вестник “Сън”.

Стрелецът ще прибира цели 100 000 паунда седмично в новия си клуб, като неговата годишна заплата ще бъде близо 5 милиона английски лири.

“Котиджърс” успяха да се преборят с италианските Фиорентина и Ювентус за подписа на Берба, който отново ще работи с мениджъра Мартин Йол – човекът, който го взе в Тотнъм от германския Байер Леверкузен през лятото на 2006 година.

Фулъм плаща на Манчестър Юнайтед около 4 милиона паунда за Бербатов, чийто договор с “червените дяволи” изтичаше през лятото на 2013 година.

“Трябва да плащаш добри пари на добрите футболисти, ако ги искаш в отбора си. Имаше доста клубове, които се интересуваха от Димитър, всички те го искаха, но ние успяхме да го привлечем”, заяви доволният Йол.

“Опитах да го взема преди месеци, но не успях. Сега беше точният момент за него да вземе решение и той избра нас. Нашите фенове ще са много горди и щастливи, защото Бербатов е най-голямото име в историята на клуба ни.”

“Той може да вкарва голове, а освен това имаме и други силни футболисти в състава. Говорих с Димитър миналата седмица, той се чувстваше добре. Малко е притеснен, защото не е играл в много мачове напоследък. Той обаче може да започне да играе веднага”, завърши холандецът.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account