Доростол-Спартак отново с инфарктен завършек

Доростол-Спартак отново с инфарктен завършек

По подобие на първия мач между отборите на “Доростол” и “Спартак” (Пловдив), силистренци отново стигнаха до гол в последната минута. За съжаление този път времето не стигна за пълен обрат, но рекорда от повече от 2 години и половина без загуба на стадион “Луи Айер” бе съхранен, макар и инфарктно.

На стадиона днес места бяха заели не повече от 1000 зрители, които видяха може би най-слабия мач на “Доростол” този сезон.

“Доростол” излязоха в следния състав:  В.Велинов,И. Дамянов, Б. Николов, М.Начев, В.Маринов, С. Дончев (к), Т.Димитров, Е. Мартинов, Е. Мехмед,Е.  Методиев, Б.Беадиров

Първото полувреме напълно отегчи и малкото зрители днес на стадион “Луи Айер”. Гостите от “Спартак” бяха по-опасния отбор, но до чисто голово положение не се стигна. В 29-та минута Боян Николов изпусна нападател на гостите, след което бе принуден да го фаулира и рефера посочи бялата точка. Дузпата изпълни Христов, който не сбърка и откри резултата- 0:1 за “Спартак”.

През второто полувреме играта на домакините леко се раздвижи, но отново атаките бяха безидейни и се разчиташе предимно на центрирания от статични положения. Двойна смяна бе извършена в 57-та минута- в игра влязоха Тихомир Ченешков и Георги Бижев.  С напредването на времето, атаките на “Доростол” ставаха все по-опасни и с пропуски се отличиха Игнат Дамянов, Тихомир Ченешков и Георги Бижев. И когато публиката на домакините бе отчаяна и очакваше първа загуба от две години и половина в Силистра, дойде 90-та минута,в която за нарушение срещу Мирослав Начев, съдията отсъди дузпа в полза на “Доростол”. Зад топката застана Георги Бижев, който вкара и “взриви” трибуните. В крайна сметка “Доростол”- “Спартак” (Пловдив) 1:1. След последния съдийски сигнал играчи и ръководство на гостите протестираха бурно срещу решението на съдията. Изключително селски и вандалски постъпки е имало и в съблекалнята на “Спартак”. Резултатът е “изкъртена” врата, а логично е пловдивчани да бъдат наказани за тази проява.


Екипът на “Силистра днес” днес подочу ,че на играчите на “Доростол” не е изплатена бонус премия след мачовете с “Лудогорец”. Явно финансовото положение в отбора изобщо не е розово, след като дори тази седмица нямаше и разлепени афиши за мача.

Очаквайте интервю с президента на “Доростол” Милен Пенчев!

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account