Д-р Юлиян Найденов почете паметта на героите

На 9-ти май, по предварително обявена програма, дирекция „Хуманитарни дейности” тържествено отбеляза 67 – годишнината от края на Втората световна война.

За честването на деня на победата, заплатен с цената на много жертви и осъществен с героизма на бойците от фронта, присъстваха кмета на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, г-жа Денка Михайлова, областният управител, председателят на Общински съвет – Силистра и общински съветници от различни политически групи, представители на Съюза на запасните офицери и ветераните от войните и гости от град Кълъраш, Областен военен отдел, Регионален клуб „Традиция”, ПП „ГЕРБ”, институции, училища и фирми.

Храбрите битки и възторжените победи бяха възпяти с музикален поздрав на вокална група „Бяло, зелено, червено” с художествен ръководител Румяна Вълчанова, а стихотворения изпълниха Виктория Стелиянова и Алпер Риза от ОУ „Отец Паисий”.

Кметът, д-р Юлиян Найденов направи обръщение към присъстващите за подвига на героите и приноса на ветераните за извоюването на победата. Официални слова произнесоха още г-н Николай Димов, гостите от град Кълъраш и председателят на Областният съюз на ветераните от войните, д-р Дюлгеров.

Присъстващите поднесоха признателността си с поклон, едноминутно мълчание, венци и цветя към всички, жертвали се за свободата.

Фанфарната музика на ОУ „Отец Паисий” изпълни „Ода на радостта” на площад „Свобода” като послание на България към гражданите на Европа по повод навършването на 5 години от пълноправното членство на България в Европейския съюз.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account