Задържаха наркопласьор в Силистра

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 30-годишния И.Х, заподозрян в притежание и разпространение на дрога. Полицейската операция е проведена на 09 май и е резултат на целенасочените усилия на криминалистите срещу наркоразпространението в региона.

Действайки в условията на неотложност, полицейските служители извършили претърсване на вила и прилежащи помещения в околностите на областния град, обитавани от 30-годишния мъж. В една от пристройките те намерили полиетиленов плик, съдържащ 442,4 г суха листна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест. Девет таблетки с жълтеникав цвят, реагирали на метамфетамин, около 30 г бяло прахообразно вещество и 4 капсули със зелен цвят, за които са назначени експертизи, били намерени при претърсването на вилната постройка. Пак там криминалистите открили 2 везни и 3 приспособления за разтрошаване на канабис, в едно от които се съдържали топчета хашиш.

С постановление на прокуратурата първоначалната 24-часова мярка за задържане на И.Х. е продължена до 72 часа. Мъжът е познат на органите на полицията с предишни криминални прояви, включително и осъдителни присъди за притежание на наркотични вещества.

Работата по разследване и документиране на случая продължа, образувано е досъдебно производство.

"Силистра Днес"

Create AccountLog In Your Account