Избраха преброители и контрольори, които ще участват в Преброяване 2011

Избраха преброители и контрольори, които ще участват в Преброяване 2011

Стана ясно кои ще са хората, които ще извършат преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ‘2011. Списъците могат да бъдат видяни на интернет страницата на община Силистра.
Близо 800 бяха кандидатите от Силистра и селата, като от тях са избрани 353-ма преброители и 70 контрольори. В списъкът са включени и 10% резерви, които ще бъдат в готовност да заменят при липса, някой от титулярните преброители.
Обучението на преброители, контрольори и резерви за град Силистра , ще се проведе на 25 януари от 9:30 часа в салона на община Силистра, а на тези за селата от общината на 26 януари от 10:00 ч.
Програмата за преброяването на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 година бе приета на 23 юни 2010 г. на заседание на Министерския съвет. Програмата съдържа нормативната база, етапите на преброяването, организацията и подготовката, общите принципи за провеждане, методологията, районирането на населените места, разяснителни данни и начините за обработка на информацията.
Основната задача на преброяването на населението е получаване на статистически данни общо за страната и по отделни административно-териториални деления за броя и състава на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност и други демографски и етно-културни признаци, за размерите и характеристиките на сградния и жилищен фонд в зависимост от конкретната социално-икономическа и демографска ситуация на страната.
От 1 до 9 февруари е предвидено онлайн преброяването, а от 10 до 29 февруари – същинското. Задължително е всички участници в кампанията по преброяването да са запознати със Закона за преброяване на населението и жилищния фонд.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account