Инспектори на ИАРА са съставили актове на търговски обекти в Тутракан и Свищов за нерегламентирана продажба на риба

Инспектори на ИАРА са съставили актове на търговски обекти в Тутракан и Свищов за нерегламентирана продажба на риба

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол на ИАРА Силистра и Русе съвместно със служители на РУ “Полиция” Тутракан са извършили проверки за нерегламентирана продажба на риба в търговската мрежа в Тутракан.
При проверката са констатирани няколко нарушения и са съставени 3 акта. В търговски обект “Рибна борса” собственост на ЕТ “Поп-90 Комерс” гр. Тутракан е открита да се продава маломерна риба от различни видове. На собственика е съставен акт за продажба на маломерна риба от вида сом, бяла риба, михалца и щука.
Инспекторите на ИАРА Силистра са съставили и акт на рибар за улов на маломерна риба. Рибарят е хванат в момент на предаване на рибата в търговски обект. Съставен е акт и на продавача в магазин за приемане на риба без документи за произход и с тегло под-минимално допустимите размери.

В Свищов, инспектори от ИАРА Велико Търново също са извършили проверка в търговски обекти за продажба на риба и рибни продукти. В магазин собственост на ЕТ “Анада” се е продавала риба без документи за произход. На собственика на търговския обект е съставен акт, съгласно ЗРА.

Инспекторите от сектор “Рибарство и контрол на ИАРА Велико Търново са извършили и проверки по реките Янтра и Стара река. Съставени са 10 акта на любители риболовци за риболов без билет и с повече от една въдици.

Ruse news

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account