Конкурс по художествено слово

На 16 октомври 2012 /вторник/ от 11.00 часа Куклен театър Силистра, в партньорство с РБ „Партений Павлович” – Силистра ще бъде домакин на предварителен кръг на „Конкурс по-художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори”. В конкурса могат да участват всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години. Предварителният кръг ще отличи осем изпълнители на художествено слово, които ще имат възможността на 3 ноември да се представят на финален кръг в гр. Русе, като се борят за първите три места подплатени с почетни грамоти и парични награди.
Конкурсът се провежда за втора поредна година, по повод Деня на народните будители. Организатори са сдружение „ПРО АРТ” – град Русе, съвместно с „Нетуоркс – Булгария“ и Регионален исторически музей, с подкрепата на Община Русе.
Поради големия интерес от страна на изпълнители и гражданска общественост тази година в конкурса се включват изпълнители от четири града на Североизточна България – Русе, Разград, Добрич и Силистра – сериозна заявка, която позволява конкурсът  да прерасне в национален. На финала участниците ще бъдат оценявани от тричленно жури, което ще класира участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града. Председател ще бъде преподавател по-художествено слово от НАТФИЗ –  Атанас Атанасов.
Желаещите за участие в конкурса могат да се записват до 15.10.2012 г., в куклен театър – Силистра, лично в административен отдел или на телефони: 086/831810, 086/831820 и e-mail: puppet_silistra@mail.bg. В заявката за участие изпълнителите трябва да посочат трите си имена, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.
За всички, които желаят да проследят конкурса, но няма да могат да присъстват, медийният партньор „Нетуоркс България“ ще осигури предаване на живо в Интернет на адрес www.ruse-news.com.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account