Кучета тормозят квартал в Силистра

Кучета тормозят квартал в Силистра

Темата за бездомните кучета в Силистра добива все по-голяма популярност. С разрастването на темата обаче, с всеки ден се разраства и броя на безстопанствените кучета, а действия от страната на управляващите органи не са забелязани.

Жителите по улица “Симеон Велики”, от кръговото на “ОМВ” до светофарите на магазин  “К & К”, са системно тормозени от глутници бездомни кучета.

Екипът на “Силистра днес” стана свидетел на много неприятна сцена, която за щастие завърши благополучно. Глутница от 5-6 бездомни “псета” нападнаха абсолютно безпричинно малко дете, като само бързата намеса на минаващи миновачи, предотврати по-лоши последици.  След изненадващото нападение, кучетата съвсем спокойно продължиха да лежат на улицата в очакване на нова “жертва”.

Възрастни хора от квартала споделиха,че изпитват страх всеки път, когато отиват до магазина или просто се разхождат в района. “Дори до магазина не можем да отидем спокойно! Излизаме със страх по улицата, особено рано сутрин и късно вечер. Постоянно се “мъкнат” глутници от по 8-9 кучета. Има хора в квартала, които ги хранят и сякаш това още повече ги озлобява и кара да обикалят. Тук има малки деца, които не могат да играят на спокойствие”. Това споделиха за “Силистра днес” две възрастни жени, живущи в района.

До кога, до кога, до кога..всеки път задаваме един и същ въпрос, на който обаче вече незнаем дали ще получим отговор..а ако утре тези кучета нападнат друго дете? А ако около това дете този път няма минувачи?

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account