Кървави писма в ГЕРБ

Кървави писма в ГЕРБ

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Паралелно с протестите на улицата срещу високите цени на горивата и храните, в ГЕРБ също започнаха протести. В управляващата партия си пишат кървави писма, депутати се бунтуват срещу собствените си министри, а първи кмет на управляващата партия тези дни ще хвърли членската си карта.
За два часа 70 души се подписаха под писмо, в което обвиняват депутата Аспарух Стаменов, че им е разбил организацията в Свищов. Подписката продължава. В Силистра човек от ръководството на управляващата партия написа протестна декларация срещу депутата Стефан Господинов.
“Очаквам да ме последват много организации от областта, макар че не ги призовавам”, каза бунтарят Александър Сабанов.
Кметът от ГЕРБ, който се готви да напусне партията, е от Добричко. Прогнозата направи пред  Кирил Костов, бивш член на ръководството на партията в Добрич. Той вече хвърли членската си карта и отиде в РЗС.
БУНТ: Структурата на Свищов бе пред разцепване след последното събрание за избор на ръководство.
Според него градоначалникът ще напусне тези дни. Много хора също се готвели да напуснат структурата.
“Ти си наш и скъп и свиден”, е озаглавено писмото на бунтарите в ГЕРБ-Свищов до депутата им Аспарух Стаменов по случай рождения му ден.
“На този светъл за Свищов ден – рождения ти ден, ние членовете на ГЕРБ искаме освен да ти честитим, и да ти благодарим – пише в кървавото писмо. – Благодарим ти, че успя да се намърдаш в листата за депутат, без да си бил номиниран от събранието. Иначе нямаше да разберем колко сме били наивни
Благодарим ти, че успя да стоплиш отношенията между ГЕРБ и РЗС в Свищов. Благодарим ти, че заедно с областния координатор Христо Христов успяхте да разбиете общинската организация на ГЕРБ в Свищов. Затова сигурно ще получите благодарности от всички политически опоненти на ГЕРБ в града.”
Депутатите Аспарух Стаменов и Христо Христов категорично отрекоха да разбиват структурата.
ШАХ: Депутатите Аспарух Панов, Христо Христов, Тодор Димитров и административният секретар Цветомир Паунов се чудят как да овладеят ситуацията.
“Това, че така коментират, е тяхно разсъждение. Най-вероятно има нещо друго, което ние не знаем”, допуска Христов.
В Силистра бунтовното писмо на Александър Сабанов е срещу ръководството на депутата Стефан Господинов. Сабанов допреди дни бе член на Общинското ръководство на партията. Той твърди, че вярвал, че ГЕРБ е партия на всички, които искат промяна.
“Вярвах, че ще постигнем това чрез една либерална демокрация, която се основава на свободата, отговорността, просперитета, солидарността и справедливостта. Поради некомпетентността на ръководните органи на партията на местно ниво това не се получи.
ПРОТЕСТ: Николай Коцев обяви, че ще пусне мобилния телефон на Симеон Дянков в Интернет.
Напротив, те отблъснаха всички, които вярваха в алтернативата”, пише бунтовникът.
“Затова отправям ясен сигнал към Изпълнителната комисия на ГЕРБ да бъде направен подробен мониторинг и проверка на факти и събития, довели до сигнали, които снижиха доверието в партията,” приключва писмото си Сабанов.
“За Силистра и Свищов все още няма решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Нейното мнение ще е решаващо,” коментира административният секретар на партията Цветомир Паунов.

http://www.168chasa.bg

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account