Международна акция “Европейци” лови крадци от банкомати в Силистра

Международна акция “Европейци” лови крадци от банкомати в Силистра

Провежда се съвместна операция „Европейци” между ГДБОП и служба Борба с организираната престъпност на Чехия за залавяне на група за източване на нкомати. Извършват се обиски в Силистра, София, Варна и Русе.

Акция “Европейци” стартираха антимафиотите в България и Чехия за залавянето на група за източване на банкомати.

“Измамниците са теглили пари от банкомати със скиминг устройства”, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Те слагали камери, с които са заснемали всички граждани, които са теглили своите пари от банкомати.

„Засечени са и са разработени в Прага. Това е съвместна работа между българските и чешките колеги в продължение на две години. В момента се извършват процесуално-следствени действия и се правят обиски на 25 адреса. Те са предимно в Силистра, София, Варна и Русе”, заяви Цветанов.

„Има осем европейски заповеди във връзка с документиране на престъпната дейност на лицата от Силистра,

които са извършили точенето на банкомати с фалшиви кредитни карти. Това е изключително добра информация и за мен по-важно е, че освен доказателствата, които има, свързани с издаването на европейските заповеди, на някои от адресите са намерени електромикрокамери, скиминг устройства, един газов пистолет, преправен на боен и на един от адресите има намерено и известно количество кокаин”, каза още МВР-шефът.

Засилено полицейско присъствие в Силистра се забеляза още от ранните часове на деня.

Информация: Агенция “Фокус”

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account