Мерки относно 22-ри септември и почивните дни

Мерки относно 22-ри септември и почивните дни

Мерки относно 22-ри септември и почивните дни

Ръководството на ОДМВР-Силистра разпореди комплекс от мерки за безпроблемното протичане на Деня на независимостта – 22 септември, и свързаните с него почивни дни. С представители на местната власт са обсъдени съвместни действия по опазване на обществения ред и сигурност при провеждане на мероприятия, свързани с празника, и други публични прояви. Проведени са срещи с ръководителите на частните охранителни фирми с оглед подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните обекти и са уточнени начини за взаимодействие с полицията в случай на необходимост. Завишен е контролът във връзка с изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия с цел недопускане на инциденти.

Специално внимание е отделено на пътната безопасност, след като в областта от  средата на август до момента петима души изгубиха живота си при пътнотранспортни произшествия. В участъците от републиканските пътища, характеризиращи се с висока аварийност и интензивност на движението, пътни полицаи ще следят за спазване на скоростните режими. За целта ще се използват всички налични автоматизирани технически средства. Проверки ще има и в малките населени места. Планирана е специализирана полицейска операция с акцент върху недопускане на шофиране от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол или наркотични вещества. Пътните полицаи ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове и при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра призовават водачите да шофират със съобразена скорост, да проявяват толерантност на пътя, да пазят себе си и другите участници в движението.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account