Млад мъж от Средище се блъсна след гонка с полицията

Млад мъж от Средище се блъсна след гонка с полицията

Млад мъж от Средище се блъсна след гонка с полицията

Служители на РУ-Силистра задържаха 32-годишен мъж от село Средище, извършил множество противоправни действия.

На 16 ноември мъжът шофирал лек автомобил „Ауди S 8“ по бул. „Седми септември“ в Силистра, когато полицейски служители му подали знак за спиране със стоп-палка, тъй като видимо нарушавал правилата за движение. Той не се подчинил, а ускорил колата в посока Добрич, но малко след изхода на областния град застигнал товарен автомобил, превозващ празни кислородни бутилки, и се ударил в него. След катастрофата, от която са нанесени значителни материални щети, 32-годишният побягнал във вилната зона край града и се укрил. Преследващите го полицейски служители предприели незабавно претърсване на местността и успели да го открият в царевична нива в района на село Калипетрово.

 При ареста мъжът оказал силна съпротива, но въпреки това бил задържан и отведен в районното управление, където било установено, че е лишен от право да управлява МПС. Тест с техническо средство показал, че мъжът е шофирал под въздействие на кокаин, а при извършения личен обиск у него били намерени 7 г от същото наркотично вещество.

32-годишният е бил задържан за срок до 24 часа. Към момента срещу него са повдигнати 4 обвинения, но работата по случая продължава.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account