На Цветница ГЕРБ – Тутракан, почисти местността „Стомната”

На Цветница ГЕРБ – Тутракан, почисти местността „Стомната”

На големия християнски празник Цветница ПП ГЕРБ Тутракан организира почистване, ремонт и освежаване на местността „Стомната”, както  и на съоръженията за отдих намиращи се в нея. Проявата бе своеобразна подкрепа на националната инициатива „Да изчистим България”.

Първи в тази инициатива се включиха работещите във „В и К”  Тутракан, които започнаха ремонтни действия по отпушване на отводнителния канал, тъй като в резултат на неговото затлачване и оттичането на водата в съседната поляна е било образувано блато. Получено е било уверение от страна на началника на местното „В и К”, че работата по  отвеждане на изтичащата вода ще бъде завършена до понеделник -18.04.2011г.

В почистването се включиха представители на ГЕРБ-Тутракан, начело с общинският ръководител на структурата д-р Румен Паунов. Присъстваха и безпартийни граждани на Тутракан или такива с други политически убеждения, но прегърнали идеята за облагородяването и почистването на местността „Стомната”. Те  бяха извозени до „Стомната” от автобус предоставен от  Пламен Николов-управител на фирма „ТАТ”.

Ентусиастите „въоръжени” с найлонови чували, лозарски ножици, лопати, гребла, дрелки, флексове, винтоверти и малък портативен генератор, почистиха местността с мисълта, че по този начин ще допринесат за по-чиста природа  и ще осигурят привлекателно място за отдих на гражданите и гостите на Тутракан.

По време на работата по санирането на местността, бяха ремонтирани основно и боядисани 14 пейки (от които бяха останали само винкелите), бяха ремонтирани и боядисани и детските люлки и пързалката, които бяха в същото окаяно състояние и бе почистен теренът от изхвърлени консерви, пластмасови и стъклени бутилки, опаковки от хранителни продукти, сухи бурени и храсти.

След  5 часа усилена работа, местността  „Стомната”придоби друг, много по-приветлив и привлекателен облик с отремонтираните съоръжения за отдих и почистения терен.

От името на организаторите на проявата д-р Паунов сподели своите очаквания община Тутракан да вземе мерки по опазване на съоръженията и чистотата в местността „Стомната”, с което да спомогне за превръщането й в любимо място за отдих на всички.

Ръководството на ГЕРБ Тутракан изказва благодарности на всички участници в тази благородна инициатива – на бизнесмена Венцислав Танчев за дарените кутии с боя, четки, болтове за дъски и ПВЦ- тръба; на Пламен Николов управител на  фирма „ТАТ” за осигурения транспорт; на дърводелеца Румен Коцев за безвъзмездния труд по изработване на дъските за пейките и люлките; на Милан Козарев за отделеното време за организация на проявата и извозване на дървеният материал.

"Силистра Днес"

comments
 • Йордан Георгиев

  18.04.2011 at 9:01

  Да ги вземем на работа в община Тутракан да чистят улиците. И без това за друго не стават…

 • leave a comment

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Create Account  Log In Your Account