Обвинението поиска четири години затвор за Мургина

Обвинението поиска четири години затвор за Мургина

Снимка: Интернет

Държавното обвинение поиска четири години затвор за бившия изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина. Прокурорите обвиняват Мургина в злоупотреба със служебното положение, подаване на данъчна декларация с невярно съдържание, както и че е отправяла заплахи към директора на Териториалната дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска, за да я принуди да напусне.

Адвокатите на Мургина поискаха оправдателна присъда. Според защитата лидерът на РЗС Яне Янев е започнал атаките срещу нея, като обикалял телевизиите и твърдял как Мургина е източила държавния бюджет. В този контекст се появило и обвинението срещу бившата шефка на данъчния орган.

По делото са събрани 140 тома материали, направени са отчети и ревизионни актове на около 20-30 фирми. Телефонът на Мургина бил подслушван, тъй като не са намерени никакви доказателства от проведените разговори, обясни защитата.

Адвокатите посочиха пред съда, че е направен опит да се внуши на обществото, че милиарди левове са източвани чрез ДДС от държавния бюджет, а бившата директорка на данъчните е знаела за това.
Присъдата ще бъде прочетена във вторник.

“Новинар”

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account