Община Силистра, ОС по наркотичните вещества и ПИЦ представиха наръчника „Истината за наркотиците”

Община Силистра, ОС по наркотичните вещества и ПИЦ представиха наръчника „Истината за наркотиците”

Наръчник „Истината за наркотиците” е най-новото печатно издание на превантивно-информационния център по зависимости (ПИЦ), Общинския съвет по наркотичните вещества и община Силистра.

В 40 страници експерти са дали достъпни отговори на въпроси, вариращи от „Какво е наркотично вещество?” , през характеристики на 12 групи наркотици, до „Алтернативи на дрогата” и „Кой може да помогне?.

Наръчникът е второ преработено и допълнено издание на първата книжка, отпечатана преди 4 години в помощ на родители и учители. Тогавашният тираж от 500 бр. отдавна е изчерпан, а интересът към темата от страна на възрастните расте, коментират експертите от ПИЦ. Новата книжка е в тираж 1000 бр., финансирана е от бюджета на община Силистра. Екземплярите за учебните заведения ще се разпространяват в комплект с отличените презентации в ученическия конкурс за мултимедиен продукт „Независим от зависимостите”.

Над 10 книжки, справочници и брошури са издадени през последните 4 години от превантивно-информационния център по зависимости в Силистра. Множество за и помощните информационни материали, изготвени съвместно с ученици, младежи и родители в непрестанната борба срещу наркоманиите.

Montfiz Art Fest 2011

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account