ОДМВР-Силистра предприема мерки за сигурността на абитуриентите

ОДМВР-Силистра предприема мерки за сигурността на абитуриентите

Бъдете внимателни, за да се насладите на празника, съветват от полицията

Областна дирекция на МВР – Силистра предприема мерки за сигурността на абитуриентите и ограничаване на предпоставките за пътни злополуки през празничните дни. От 20 до 26 май в областта ще бъдат организирани общо 14 празненства на зрелостници, 11 от тях в Силистра. В заведенията, които ще посрещнат абитуриентите – 4 в Силистра, 2 в Дулово и 1 в Тутракан, служители на полицията и пожарната вече извършиха проверки, за да се гарантира сигурността на посетителите. Проверени са евакуационните изходи, наличието и изправността на противопожарните уреди, с персонала на заведенията е проведен инструктаж.
Техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзии, също подлежи на контрол от страна на полицията. Ще се следи за преминат  технически преглед, за наличие на застраховка „Гражданска отговорност” и други задължителни документи. Планирани са инструктажи на организаторите на пътуванията с оглед безопасността на участниците в тях.
Полицейски служители ще се грижат за обществения ред пред и около заведенията, където ще се провеждат баловете, и ще осигуряват безопасността по маршрутите за на придвижване на абитуриентите. В тази връзка ще бъдат въвеждани временни ограничения на движението, към които полицията призовава водачите да проявяват търпение и толерантност.
От своя страна абитуриентите също трябва да проявяват повишено внимание и да не допускат рисково поведение, за да се насладят на празника. Особено опасно е пътуването с автомобили, управлявани от употребили алкохол, неправоспособни или самонадеяни водачи. Сериозни рискове крие показването от прозорците и люковете на колите по време на движение.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account