Още два моста към Румъния в Дунавската стратегия

Още два моста към Румъния в Дунавската стратегия

Дунав мост 3 и Дунав мост 4 между България и Румъния при Силистра – Кълъраш и Оряхово -­ Бекет влизат по предложение на двете страни като проекти по Дунавската стратегия. Това съобщи вчера строителният министър Росен Плевнелиев. Очакваме магистрала “Хемус” също да стане част от новата, актуализирана пътна мрежа на Европа, но това ще стане ясно през февруари, поясни той.

Министърът коментира, че ако това стане, ще бъде голям успех за правителството, защото по думите му той дава всичко от себе си по всички нива – ­ министър-председателят, министърът, посланици, за да може да се защити “Хемус” като европейски приоритет.

Росен Плевнелиев припомни, че ще се създаде държавна компания за управление на стратегически пътни проекти, което трябва да се случи с промяна в закона не по-късно от средата на 2011 г. Тя ще се занимава с трите най-важни проекта за периода 2014-2020 г. – ­ магистралите “Хемус”, “Черно море” и “Струма”. В компанията ще бъдат интегрирани европейски специалисти, с които българската страна ще съгласува и ще работи по проектите.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account