Парламентарната група на ГЕРБ ще дари 2000 лева на пострадало семейство от Ветрен

Парламентарната група на ГЕРБ ще дари 2000 лева на пострадало семейство от Ветрен

2000 лева дарение от парламентарната група на ПП ГЕРБ ще бъдат преведени по набирателна сметката на  пострадалото семейство от гръмналата през пролетта газова бутилка в силистренското село Ветрен. Това е станало след проведен разговор на председателя на Народното събрание Цецка Цачева със силистренския народен представител от ГЕРБ Стефан Господинов. Цачева го е запознала с получено писмо в Народното събрание от кмета на Ветрен Неделчо Кискинов, чрез което последният е помолил за отпускането на помощ. Запознавайки се със случая и по изричното настояване на Стефан Господинов, днес /07.07./ ръководството на групата на ГЕРБ е взело решение сумата да бъде преведена.

Припомняме, че на сесията през месец май на общинския съвет в Силистра, по предложение на Комисията по местно самоуправление бе поставена урна, в която всеки желаещ можа да отдели средства за пострадалите. Събрани бяха 100 лева.

Самият инцидент се случи на 10 май тази година. Тогава взрив на газова бутилка разруши дома на тричленно семейство от село Ветрен. В момента на произшествието 66-годишният баща в семейството по случайност е бил извън дома. От експлозията бяха пострадали 56-годишната майка и 26-годишен мъж – гост в дома, които са в болница. С леки обгаряния бе 21-годишната дъщеря.

Montfiz

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account