Подробности след днешната пресконференция на ГЕРБ

Подробности след днешната пресконференция на ГЕРБ

Председателят на  Общински съвет Силистра запази поста си благодарение на БСП, ДПС и Атака

Заявление за напускане групата на ГЕРБ в Общински съвет – Силистра, депозираха след края на днешната сесия /21.03.2011г./ председателят му Александър Сабанов,  Керанка Иванова и Николета Колева.

Това се случи, след като председателят на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов запази днес поста си след вот, поискан от съветниците от ГЕРБ в лицето на председателя на групата д-р Мария Димитрова.
В докладната за смяната на председателя бяха посочени основания от Правилника за организацията и работата на Общинския съвет, както и от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, според които той не изпънява задълженията си като такъв.

След проведения таен вот, Сабанов запази поста си, но подкрепен единствено от 6  души. От общо гласувалите 31 общински съветници, 12 гласуваха за неговото освобождаване, имаше 3 недействителни бюлетини и 5 празни плика.

В искането си за смяна на председателя на Общински съвет – Силистра, вносителите от ГЕРБ бяха подкрепени единствено от общинските съветници на ВМРО и Политическо движение „Социалдемократи”. 6-та общински съветници от БСП не участваха във вота.

Близо час, след приключването на сесията на нарочен брифинг, представителите на трите политически фармации – ГЕРБ, ПДС и ВМРО запознаха медиите с принципната си позиция, изразявайки ясно, че се дистанцират от Сабанов и водената от него политика в общинския съвет. Д-р Мария Димитрова, Драга Неделчева, Валентин Господинов и Мирослав Калинов  декларира пред журналистите, че те като съветници и техните групи  ще продължат да работят за силистренци и за Община Силистра, така както е било досега, а не за частни и корпоративни интереси.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account