ПП „Възраждане“ дари 6000 лв за „Стена на славата“ на 31-ви полк

Политическа партия „Възраждане“ дари 6000 лв за изграждането на мемориална „Стена на славата“ на 31-ви пехотен Силистренски полк. Средствата ще достигнат до комитета, инициирал проекта, чр

ез „Съюз на ветераните от войните на България“ и ще бъдат използвани за разплащането с изпълнителите на строително-монтажните работи.

 Припомняме, че идеята за създаването на мемориал, върху който да бъдат изписани имената на загиналите от полка по време на Втората световна война, възниква още преди повече от 15 години. Реализацията на замисъла обаче , започва през март 2012 г., когато под егидата на тогавашния областен управител на област Силистра, Николай Димов се създава инициативен комитет с участието на множество институции, сдружения и обществени личности. За съжаление, промените в държавното управление през същата година водят до кратко замразяване на проекта. Все пак, върналият се към адвокатската си практика председател на инициативния комитет не загърбва поетия ангажимент и, макар и бавно, го придвижва към успешното му изпълнение.

Липсата на заинтересованост от редица публични фигури, а оттам и на достатъчно средства, възпрепятстват гладкото протичане на работите по „Стената на славата“. Все пак, както може сами да се уверите, старият паметник на 31-ви пехотен Силистренски полк вече е допълнен с красиво изградени плочи, върху които личат имената на загубилите живота си воини.

Въпреки дарителската кампания, не достигаха средства за окончателното разплащане

 с фирмата – изпълнител. В тази връзка от партия „Възраждане“ продължиха да държат на думата си, че няма да ползват държавната субсидия, която им се полага, а ще я предоставят безвъзмездно за сбъдването на родолюбиви идеи.

Така, през февруари се стигна и до въпросното дарение, което е една от последните стъпки преди официалното откриване на мемориала, за което ще ви информираме допълнително.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account