Седмица надзор за бензиностанция в Силистра

Седмица надзор за бензиностанция в Силистра

Снимка: Интермет

Вече пет дни силистренска бензиностанция работи под постоянен 24-часов физически контрол. Служителите на НАП – Силистра ще продължат наблюдението до неделя (3 април) включително.

Целта на физическото присъствие на данъчните е да се установи действителния оборот и да се следи за коректното му отчитане. Чрез съпоставка с данните за предишни периоди инспекторите ще установят дали са правени опити за манипулиране на елекронната връзка с НАП. Следи се още за ежедневното записване на показанията на броячите от колонките в касовата книга, за съответствие между маркираните суми на фискалните устройства и касовите наличности, както и за нарушения на осигурителното законодателство.

От началото на годината служителите на силистренската приходна агенция извършиха 49 проверки на бензиностанции и газ-станции, за да установи дали са свързани фискалните им устройства с приходната агенция. Запечатани бяха 9 обекта заради липса на онлайн връзка със системата на НАП, а 11 бяха затворени и не работеха с граждани, тъй като не са успели да изпълнят изискването. На всички запечатани бензиностанции и газ-станции, както и на тези,  които при първото посещение са били затворени, бяха направени повторни проверки, при които се установи, че вече са свързали касовите си апарати с информационната система на НАП.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account