Силистренски “мачо” прекарал едно лято с най-сексапилната холандка за всички времена

Силистренски “мачо” прекарал едно лято с най-сексапилната холандка за всички времена

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Режисьорът Георги Георгиев – Дунавски, бивш кадър на БНТ и приятел на Батето, прекарал няколко горещи нощи с бъдещата Емануела в хотел “Астория” на Златни пясъци през 1970-а.

За пръв път в “Нека говорят” Силвия Кристел призна, че през далечната 1971 г. е прекарала една лятна ваканция на нашето Черноморие. На зададения с обяснимо любопитство въпрос на водещия дали тогава се е запознала с някой от прочутите нашенски “гларуси”, най-сексапилната холандка на всички времена изчака преводачката да й обясни /вероятно приблизително/ значението на този идиом за “плажен сваляч”, и чак тогава отговори отрицателно. Забележете обаче – със съвсем лека усмивка, която в случая би трябвало да означава:

“Ама, моля ви, за каква ме мислите, тогава аз бях почтено 19-годишно момиче!”.

Емануела обаче нямаше да е персонаж от мокрите сънища на милиони мъже, ако не умееше да лъже – при това така сладко и невинно, че на човек му идва, вместо да я скастри, да я шляпне по дупето. Нищо че тази част от анатомията на актрисата, чийто донжуански списък е по-богат от този на Миг Джагър и Пол Нюман взети заедно, сигурно е много далеч от съвършения овал, с който взриви публиката от жадната за еротика Западна Европа в средата на 70-те години.

Единствено “ШОУ” се добра до информацията, че докато е трупала тен край Черно море, Силвия е прекарала няколко горещи нощи с български студент, заработващ през лятото като барман. Днес той е на 62 години, разведен, с деца и внуци. И с доста бурна биография зад гърба си, тъй като от младини е бил с ярко изразена авантюристична нагласа. Страстта му към приключенията от всякакъв характер не е угаснала и досега, но все пак ЕГН-то вече му налага по-умерен режим на удоволствията и потапяне в радостите на живота предимно чрез спомените.

Името на левента, подсладил българското лято на бъдещата еротична икона, е Георги Георгиев, като по-късно той сменя прозаичната си фамилия с поетичния псевдоним Дунавски. Както можем да се досетим, наистина е роден край Дунава – в Силистра. Към момента на срещата си с престъпно младата холандска туристка, която само 3 години по-късно печели титлата “Мис Европейска телевизия”, е наливал питиета зад бара в хотел “Астория” на Златни пясъци край Варна. Въпреки набитото си око на сваляч обаче, едва ли е могъл да “провиди” в слабичкото, симпатично и подстригано “ала гарсон” девойче бъдещата лъвица на екранната еротика.

Според близки на Дунавски искрата между двамата млади е припламнала светкавично и те са прекарали десетина незабравими дни /и нощи/ в кафенетата, ресторантите и дискотеките на Златни пясъци. 19-годишната Кристел, която тогава работи като секретарка в кантора в Амстердам, но напуска след опит на боса й да я изнасили, вкусва от всички български специалитети – включително и от “креватните”. Разкрепостена, независимо от строгото си възпитание в католически пансион, тя бърза да натрупа впечатления “за Балкана, за морето” и… за родните “мачовци”, биещи се в гърдите с половата си мощ.

За съжаление екслюбовникът на звездата от далечното лято на 1970-а /той така е записал на снимката, на която двамата позират гушнати пред обектива на неизвестен фотограф/ категорично отказва да сподели подробности от мимолетната авантюра, докато не довърши мемоарната си книга. Немалко страници в нея щели да бъдат посветени на холандската му изгора от “Астория”, превърнала се впоследствие в блян за еротоманите отвъд Желязната завеса.

“Когато излезе, тогава ще разберете какво точно се е случило между мен и Силвия!”, парира всички опити да бъде разприказван Георги Дунавски. Впрочем той вече е издал един роман в България – “Булонският лес” /2005 г./, в който описва шеметните си свалки по
широкия бял свят. Ето един кратък, но характерен пасаж от него.

“Вписах в графата за националност, че е французойка, родена в Марсилия, двайсет и една годишна, на което тя снизходително се бе усмихнала, без да ме поправи, ръст – сто и седемдесет, колкото си беше, коса – черна, очи – сини, уста – плътна, лице – кръгло. Онова, което не можеше да се отрази в паспорта – стройна, по момчешки дългокрака, с къса коса и едри гърди. Истинското й име не знаех. Тя искаше да я впиша Жасмин. Промених го на Жаклин, защото Жасмин асоциираше с цветето на древногръцката поетеса Сафо и почитателките на лесбийската любов…”

Книгата излиза първо във Франция през 1999 г. и дори е забелязана от тамошната преса. В събитие обаче не се превръща.

Студентът по икономика бързо забравя лятното приключение. Целта му е да се дипломира, да направи кариера. През 1979-а е назначен в БНТ от “квотата” на тогавашния й директор Иван Славков. Нещо повече.

Силистренският “гларус” е един от любимците на Батето

– носи на пиене и нощен живот, говори няколко езика, умее да сваля мадамите с финт и да джурка фамозни коктейли – истинска находка за плейбойските компании около зетя на първия човек в партията и държавата преди 10 ноември. С протекциите на Славков /а може би и на хора от “организацията”/ Жоро Дунавски е назначаван на възлови места в кино- и филмовата индустрия. Най-дълъг стаж има в – студия “Време”, където е сценарист и режисьор чак до 1992 г. Тогава става продуцент и директор на филмова къща GTS. Автор е на над 20 документални филма – “Изкуството на илюзията”, получил награда в Испания през 1982 г., “Шампиони”, спечелил приз в Италия през 1988 г., “Пазете децата”, “Лептата”, “Новото предизвикателство”…

Доста време аверът на Батето ръшка по света, като от време на време прескача и “у нас”. Въртял е някакви бизнеси, покровителствани незнайно от кого, във Франция, Германия, САЩ и даже в Бразилия. Сега планира да се задържи за по-дълго в родината. Твърди, че спомените му ще предизвикат “бум”. Негови бивши колеги обаче са на мнение, че Дунавски се е вдъхновил от наскоро публикуваните мемоари на бившето си гадже Силвия Кристел “Nue” /диктувани на художника от френско-швейцарско потекло Жан Арселен/, и възнамерява да ги използва “творчески” в собствената си книга.

“ШОУ” научи още, че по време на една от пресконференциите на “София филм фест”, чиято специална гостенка бе Силвия Кристел, документалистът се е сблъскал с някогашната си изгора. Най-учудващото било, че двамата се познали от раз. Бившата сексбомба била с последния си приятел Кристофър, по-млад от нея с над 10 години, който искрено се зарадвал на срещата.

“Много широко устроени хора. Силвия ме покани да пийнем по чаша вино и да си спомним доброто старо време”, споделил документалистът пред свои познати.

На раздяла актрисата му подарила книгата си и своя картина, тъй като напоследък се изявява и като художничка и дори има няколко изложби.

Кинаджии ветерани обаче съскат, че техният колега сигурно е поискал от жената, с която навремето е прекарал няколко бурни любовни нощи, да уреди публикуването на мемоарите му в авторитетно западно издателство. И тъй като тя е една от основните героини на четивото, присъствието й на премиерата би осигурило солидни приходи на издателите и автора.

“Дори само да напише на корицата, че тя се е разпознала в един от персонажите, това е огромна реклама. Жоро си е направил сметката и иска да си подсигури старините след бурния си бохемски живот и не особено успешните си бизнес начинания в странство”, убедени са екскадри на студия “Време”.

http://www.blitz.bg

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account