Състезание за икономично шофиране на камиони в Силистра

Състезание за икономично шофиране на камиони в Силистра

На 2 юни започва регистрацията за участие в първото по рода си състезание за икономично и екологично шофиране на камиони в България.

Турнирът, организиран от Volvo Trucks ще се проведе в периода от 25 юли до 31 август в 15 града в страната – Враца, Плевен, Севлиево, Търговище, Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница и София. Победителят в националния шампионат ще участва на световния финал на състезанието, който ще се състои в родния град на Volvo, Гьотеборг през октомври.

В състезанието по „економично” шофиране участниците ще могат да покажат уменията си да карат камион с възможно най-нисък разход на гориво и с грижа към околната среда. Всеки професионален водач на камион с валидна шофьорска книжка категория Е може да се включи в надпреварата. Участниците ще се състезават в кръгов маршрут със средна дължина от около 20 км, в реални условия и ще демонстрират професионалните си умения и възможности, като използват най-съвременните технологии на Volvo Trucks.

„Щастливи сме, че тази година България ще вземе участие в шампионата за икономично шофиране на Volvo Trucks. Състезанието ще е и първо по рода си за страната, като ще дадем шанс на над 400 водачи на камиони от цяла България да изпробват уменията си и сами да се убедят в ефективността от „економичното” каране. По този начин ще популяризираме добрите практики в природосъобразното и икономично шофиране в страната”, обясни Александър Санин, Управител на Волво България.

Камионът, на който участниците ще мерят уменията си е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo I-Shift и системата за контрол и управление на автопарка Dynafleet. За първи път камионът ще бъде показан на 2 юни на пистата в Лесново, където мераклиите ще могат да направят пробен тест драйв.

От 2 юни до 15 юли, желаещите да се включат в „економичното” състезание, могат да се регистрират на www.volvotrucks.bg или директно в сервизен център от мрежата на Волво България, както и да се свържат с представител на компанията. Финалът на състезанието в България ще се състои на 1 септември, като националният шампион ще се състезава на световния финал на Volvo Trucks по икономично шофиране в Гьотеборг. Най-добрият ще бъде поканен, заедно с избран от него спътник на Volvo пътешествие на стойност от приблизително 15 000 щатски долара. За всички останали участници ще има и поощрителни награди.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account