Теоретичен маршрут по “пътя на зависимостта” изминаха днес силистренски младежи

Теоретичен маршрут по “пътя на зависимостта” изминаха днес силистренски младежи

Теоретичен маршрут по “пътя на зависимостта” от психоактивни вещества  изминаха  днес членове на силистренски младежки организации, използвайки техники от спортното ориентиране, съобщиха организаторите от Превантивния информационен център по зависимости и Младежкия съвет по наркотични вещества в Силистра. Проявата е в рамките на провеждания в Силистра месец на младежката активност.
По данни от консултативния кабинет към Превантивно-информационния център по зависимости и Общинския съвет по наркотичните вещества  в Силистра през миналата година над 100  деца и младежи са потърсили психологическа помощ в консултативния кабинет. Повечето са на възраст между 13 и 27 години. С тях се провежда индивидуална работа с участието на родители.


Според  проучвания от  2009 и 2010 година сред 600 ученици от силистренските училища и сред 140 студенти от филиала на Русенския университет в града 18 на сто от анкетираните употребяват наркотици – най-често марихуана. Разработва се  нова програма за борба с наркоманиите за периода 2011 – 2013 година. Ще бъде създадено и Обединение на родители на наркозависими млади хора.

Радио Шумен

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account