Ученици от ПГСУАУ “Атанас Буров” с отличия в конкурс за предизвикателствата пред българския бизнес

22 екипа от икономическите професионални гимназии в страната се включиха в тазгодишния конкурс за реферати по темата „Предизвикателствата на българския бизнес”. Конкурсът се организира от Икономическия университет във Варна, Професионалната икономическа гимназия „Д-р Иван Богоров” и регионалния образователен инспекторат, а партньор на събитието е сп. „Мениджър”.

В състезанието се включиха общо 40 ученици, Старопрестолна гимназия по икономика във Велико Търново с 5 екипа, ПГСУАУ “Атанас Буров” в Силистра – 8 екипа, СОУ “Пейо Яворов” – Варна. С 4 екипа се представи един от домакините на събитието ПГИ „Д-р Иван Богоров” , а за първи път тази година се включиха и учениците от ПГИ „Рачо Стоянов”, гр. Дряново, ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков” гр. Сливен и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ – Бургас.

Журито отреди първо място на конкурсната работа „Предизвикателства пред българските пчелари” на единадесетокласничката Деница Димиева от Старопрестолна гимназия по икономика във Велико Търново. На второ място се класира тандемът Иванина Станчева и Надежда Боева от 10-ти клас на варненската ПГИ „Иван Богоров” с реферат „Пасивните къщи – един от съвременните начини за справяне по време на криза”. С трето място бе отличена работата „Новото предизвикателство на Силистра – творчески център „Буров” на деветокласничките Ренета Димитрова и Николета Дачева от гимназията в Силистра. Със специалната награда на катедра “Финанси и кредит” на Икономически университет – Варна бе отличена конкурсната работа на единадесетокласничката Иваничка Димитрова от Велико Търново под заглавие „Водещите предизвикателства пред бизнеса в Северен централен регион” и рефератът „Малък човек сред гиганти” – рискоевете при стартиране на нов бизнес” на Силвия Николова, също възпитаничка на Старопрестолна гимназия по икономика.
С приза за оригинално и ефектно представяне на темата бяха отличени Яница Шербанова и Доротея Жекова от Силистра за „Стресът на работното място”.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account