Христо Мутафчиев отново в театъра

Христо Мутафчиев отново в театъра

Снимка: Интренет; Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев присъства лично преди ден на представлението на пиесата „Приятнострашно”, постановка на Галин Стоев в Театър 199 „Валентин Стойчев”, свидетелстват очевидци.
Мутафчиев продължава курса по рехабилитация и когато излезе окончателно от болницата, което предполага, че ще случи през февруари, смята да гледа още няколко представления. Той не си позволява да пада духом или да се предава пред моментни болежки, защото не забравя, че му предстоят важни събития, като връчването на наградите „Икар”. Церемонията ще се състои на Международния ден на театъра – 27 март, на галаконцерт в Народния театър „Иван Вазов”. Сценарист и режисьор на спектакъла е Стоян Радев, а темата ще бъде свързана с историята на театъра ни, тъй като съюзът на артистите отбелязва 90 години.
“Силистра днес” припомня, че в края на декември Христо Мутафчиев направи първите си крачки след тежката операция в болница „Св. Иван Рилски”. Още тогава Мутафчиев звучеше ведро при всички телефонни разговори било с журналисти, или с близки хора. Дори и в болница той продължаваше да е в течение за всичко, случващо се в съюза на артистите, и ръководеше нещата.

Мутафчиев постъпи в болница заради инсулт, получен на 26 октомври миналата година по време на снимките на нов филм в Бургас.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account