Чаушеску бил вампир

Чаушеску бил вампир

КРАСИВА коледна нощ. Снежинки валят, студ сковава въздуха, по улиците няма хора. Всички си стоят скупчени в семеен кръг и гледат телевизия. На малкия екран не излъчват коледни песни и библейски сюжети. Чорлава жена и треперещ мъж се тресат в истерия. И двамата бълнуват несвързано. Старицата започва да крещи. Няколко секунди конвулсии и тялото й се отпуска безпомощно на замръзналата земя.

Съпругът й има същата кървава съдба. “Мен никой няма право да ме съди”, извиква той и поема последен дъх.
Това се случва в святата нощ през далечната 1989 година в Румъния. Немощният старец е един от най-ненавижданите диктатори на ХХ век.
23 милиона румънци умират от глад, докато сметките на Чаушеску се пълнят със милиарди банкноти в зелено.
Идеята на Маркс за равенството не намира пряк еквивалент в северната ни съседка. Докато румънският народ измира от глад, без трохи хляб за вечеря, стените на 14-етажния замък са инкрустирани със злато и безценни кристали. Дисидентът от диктатурата на Чаушеску Михай Ботез изчислява, че от глад и недоимък умират 15 000 румънци на година. В същото време покоите на Краля Слънце не може да се мерят по разкош с покоите на Чаушеску.

Народът търси мъст.

Жадни за справедливост румънци виждат на екраните си смъртта на тираните. Въпреки това северните ни съседи до ден днешен не могат да се примирят със миналото си. Макар с очите си да наблюдават екзекуцията на диктатора и съпругата му, мнозина са склонни да не вярват на кончината на Чаушеску.
Румънците не се съмняват в телевизионен монтаж. Нито предполагат, че вътрешен човек е помогнал на бившия първи да избяга жестоката си съдба.
Но хиляди са убедени, че Чаушеску е вампир. И че в гроба му лежат не негови останки. Диктаторът е жив
до ден днешен, и продължава да сее злост на земята. Тази мисъл занимава повече от двадесет години след екзекуцията северните ни съседи.
Изследване на уважавания преподавател Ханк Уилоу в Западния университет в Тимишоара твърди, че румънският диктатор е вампир. Това се доказва, от една страна, от необичайното заболяване на кръвта му.

Освен това народната памет е съхранила абсолютната ненавист на своенравния държавен глава към кръстове. В басня се е превърнала случката с посещението на румънския лидер в Италия, където отказал да влезе в специално приготвената за него стая, докато от нея не бъдат премахнати всички кръстове. В култа към личността му мнозина прозират проява на демонично съзнание. Не липсват и препратки към легендарната личност на граф Дракула, като се твърди, че Чаушеску се стремял да му подражава по всякакъв начин. Издадената през 1969 година емисия на пощенски марки с лика на трансилванския мъчител се счита за ярко доказателство за вампирската същност на държавния глава. Съществуващите противоречия относно реалното местоположение на тленните останки на Чаушеску стават повод за мнозина да си мислят, че той е жив и е сред тях.
“Не съм виждал телата. Бях извикан от генерал Стънкулеску и ми бе наредено да подпиша смъртните актове на Николае и Елена Чаушеску. Според тогавашния закон при всяка екзекуция
трябваше да присъства и съдебен лекар. Аз не съм бил викан”, споделя бившият директор на Националния институт по съдебна медицина проф. Владимир Белиш, подписал смъртните актове на семейство Чаушеску. Тези и подобни изказвания подхранват слуховете за дяволския произход на бившата двойка първи.
Преди седмица около румънския държавен глава се заговори отново със същата страст. Тленните останки на бившия румънски комунистически лидер Николае Чаушеску и на съпругата му Елена бяха ексхумирани. Часове наред учени от цял свят вземат проби от разложените останки на предполагаемите тела на бившите първи на Румъния. След половин година ще се знае със сигурност дали изгнилите останки са на диктатора и съпругата му, или суеверията на народа ще се подхранят с пълна сила.

http://www.168chasa.bg

"Силистра Днес"

comments
  • Докога “журналисти” ще пишат въпиющи идиотщини по въпроси, за които ги мързи да прочетат малко информация на чужди езици – по било то и в Мрежата???

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account    Log In Your Account