Двама задържани за теглене на пари с фалшиви карти

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП в Силистра.
Криминално проявените Р.П. (33 г.) и П.В. (38 г.) са в ареста за 72 часа

Спецакцията е проведена на територията на с. Професор Иширково след предварителна интензивна работа по сигнал, получен преди броени дни, за източване на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство. Анализирайки събраната информация по случая, антимафиотите успели точно да прогнозират времето за следващия ход на извършителите. Около 01.30 часа миналата нощ при появата на автомобила на заподозрените, в близост до банкомата в селото били разположени два наблюдателни екипа от служители на сектор „Борба с организираната престъпност” и група „Охрана на обществения ред” при РУП-Силистра. Така точно когато единият от мъжете опитал да изтегли пари, а другият застанал да го охранява, антимафиотите пристъпили към задържането им. За да избегнат ареста, мъжете побягнали, като изхвърлили по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване Р.П. /33 г./ и П.В. /38 г./ са задържани.  У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им –  пакетче канабис.

Двамата са криминално проявени, регистрирани за извършени подобни деяния в миналото, както и с други криминални прояви. След първоначалното 24-часово задържане мярката им е удължена на 72 часа.
В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми, както и сметките, от които е правено това. Работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account