Инвестиция за 200 милиона долара в Силистра

Китайски холдинг има инвеститорски интереси в Силистра.
Господин Джиан Джун Янг- представител на XINYI GLASS HOLDING LIMITED се срещна с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кмета инж. Тихомир Борачев, за да представи бизнес намеренията на холдинга си. Китайският инвеститор се интересува от терен, на който да развива своята производствена дейност. Теренът трябва да е снабден с комуникации и услуги- газификация, електричество, вода и индустриална инфраструктура.
Холдингът има свои клонове в Канада и в Европа. Към Силистра се е насочил заради достъпния речен и железопътен транспорт и локацията на Силистра.
Пред потенциалния инвеститор д-р Юлиян Найденов говори за богатото културно- историческо наследство на нашия град, за добрата инфраструктура към съседните общини от Силистра през Шумен до турската граница и към Русе и Варна, както и за възможностите да се развива бизнес. Компанията на г-н Янг е действаща, има седем индустриални площадки в Китай и е листвана на Хонконгската фондова борса. Планираната инвестиция е в размер на 200 млн.щ.д. и разкриване на над 300 работни места. 
След официалната опознавателна среща д-р Найденов представи терените, на които може да се изгради такъв завод за направа на стъкло, в близост до р. Дунав. Гостът г-н Янг разгледа Дунавския парк и археологическите разкопки.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account