Обсъдиха и приеха новия бюджет на Община Силистра

Обсъдиха и приеха новия бюджет на Община Силистра

Обсъдиха и приеха новия бюджет на Община Силистра

Общинските съветници днес, 25 януари 2018г., на своето редовно заседание приеха Бюджета на Община Силистра, индикативния годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2018-2020г. Милен Пенчев- председател на Комисията “Бюджет и финанси” направи обстоен анализ на макрорамката на приходно-разходната част и на приоритетите заложени в Бюджет 2018г., които гарантират развитието на Община Силистра. По бюджета говори и Иванка Ташева- председател на Комисия”Общинска собственост” . Тя даде висока оценка на основния документ, като каза” Балансиран бюджет, който гарантира развитие, а не оцеляване. Увеличени са заложените средства за публичните услуги, образование и образователна инфраструктура, социални дейности.”
Д-р Мирослав Тодоров зам.-кмет “Финанси и икономика” аргументира разчетите,като още веднъж подчерта/ бюджетът бе представен публично съгласно закона на 12 януари 2018г./ неговата основополагаща роля и утвърждаващата финансова дисциплина. Становища бяха представени от общинските съветници Георги Кирилов, Веселин Георгиев, Мирослава Червенкова. 
Бюджет 2018г. бе приет с 30 гласа “за” , един “против” и един “въздържал се”.
Д-р Юлиян Найденов -кмет на Община Силистра направи кратък отчет на основните реализирани или в процес на реализация проекти: завърши преасфалтирането, дейностите по възстановяване и обновяване на уличното осветление, реновирането на пл. “Албена”, подписан е договорът за ремонт на ул. “Симеон Велики”, обновяването на училищната инфраструктура в ДГ”Здравец”, училище “Св. св.Кирил и Методий”, модернизирането на земеделската гимназия, работата по трансграничният проект “Изигайд”, предстои отново асфалтиране, ремонт на Манежа /зала “Дръстър”/ и др. Кметът обстойно се спря на инвеститорския интерес, който се надява да доведе до нови два завода в града ни. Той подчерта, че дори критиците не могат да отрекат развитието на Силистра в сферите на публичните услуги, образованието, енергийната ефективност, инфраструктурата, създаването на среда за инвеститорски интерес. 
Общинските съветници приеха и Отчета за работата и дейността на Общинския съвет и комисиите към него за 2017г. внесен от председателя д-р Мария Димитрова.

"Силистра Днес"

Related Posts

Силистра ще бъде домакин на европейските дни на наследството в България-2017 година

Коментарите са изключени за Силистра ще бъде домакин на европейските дни на наследството в България-2017 година

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account