Представители на ПП ГЕРБ се срещнаха с жители на Йорданово

Поредната среща на общинските съветници от ГЕРБ – Силистра и  представители на държавни и общински институции се проведе в село Йорданово. С жителите на селото се срещнаха областният управител Николай Димов, председателят на общинския съвет д-р Мария Димитрова, заместник-кметът на община Силистра Денка Михайлова, директорите на дирекции в общината Марияна Николова и Николай Николов, общинският съветник  Добри Добрев, директорът на силистренското Бюро по труда Николай Николов и  директорът на Социално подпомагане Мирослав Палев.

Жителите на село Йорданово очертаха основните проблеми, които биха искали да видят разрешени. Такъв е например предоставянето на земя под аренда за малоимотни и безимотни жители, които отглеждат животни. Марияна Николова насочи желаещите да подадат заявление в община Силистра, въз основа на което могат да им бъдат предоставени под аренда общински земи. Друг вариант за желаещите е да им бъдат предоставени пасища и мери, негодни за подпомагане. При заявление, тези земи могат да се вземат под наем срещу цена от 1 лв./дка на година. Земеделците, които искат да участват по мерки към програмите от ЕС, бяха насочени към Областната служба за съвети в земеделието, където се предоставя безплатна информация по темата.

Другият наболял проблем за селото е безработицата. Голяма част от населението разчита на социални помощи и на сезонна работа. Присъстващите получиха съвети да очакват и да се възползват от програмите към Бюрото по труда. Следващата такава се очаква да е през есента. Новина за йордановци е, че е осигурен фелдшер в детската градина в селото. И в това село бе поставен проблемът с уличното осветление.

Родителите на ученици изтъкнаха, че маршрутът на автобуса, който откарва децата до средищното училище в съседното село Иширково, е неудобен особено през зимата. В студените месеци се налагало децата да вървят по повече от километър, за да могат да стигнат до училище. Поет бе ангажимент случая да бъде проверен и отнесен до директорката на училището в Иширково. Денка Михайлова призова децата да ходят на училище, като отбеляза, че за тях е осигурени безплатен транспорт и храна.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account