Само голова разлика дели Доростол от първото място в Б група

Само голова разлика дели Доростол от първото място в Б група

И "Несебър" победи безпроблемно "Брестник"
И "Несебър" победи безпроблемно "Брестник"

След изиграването на двубоите от 18 кръг на Източната “Б” група, само по-лошата голова разлика дели “Доростол” от първото място. Силистренци са с равни точки (22 т.) с отбора на “Лудогорец”.
“Доростол” победи с 2:0 “Добруджа” в регионалното дерби, след два гола на Тодорин Димитров.
В истинска драма се превърна мача в Поморие, между местния “Черноморец” и “Светкавица”. Домакините поведоха с 2:0, с голове на Васил Калоянов и Любомир Божинов.  Оттук до края на двубоят на терена имаше само един отбор – този на гостите. В 75-ата минута Николай Вълев-Гонзо върна едно попадение с прекрасен индивидуален пробив. Пет минути по-късно Христо Александров изравни. Тимът на Пламен Донев можеше да стигне до пълен обрат, но в последната минута Шоколаров и Вълев не успяха да завършат правилно контраатака на Светкавица и крайна сметка мача завърши 2:2.
“Несебър” победи аутсайдера “Брестник” с 3:1 на собствения си стадион и събра актив от 12 точки. Головете за “Несебър” отбелязоха Иван Янчев и на два пъти Борислав Балджийски.
След 18 кръг, както вече споменахме “Лудогорец” и “Доростол” делят първото място във временното класиране. На трето място са “Черноморец” (Поморие) с 21 точки, колкото имат и “Спартак” (Пловдив).  В дъното на класирането с едва 10 точки и отбора на “Брестник”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account