10% от гробовете в Силистра са изоставени.

10% от гробовете в Силистра са изоставени.

Над 10 на сто от гробовете в силистренския гробищен парк са изоставени от години. На много от гробните места е изтекъл 8-годишния давностен срок, определен по Министерството на здравеопазването.

Общинското предприятие „Обреди” е започнало да актуализира регистъра на гробищния парк, съобщи неговият директор Теодор Белев. По този повод той напомни, че близките на починалите преди 2003 година, които искат да запазят гробното място, заплащат еднократна такса в администрацията на гробището.

Най-много са пустеещите гробове на починали през 2000 и 2001 година, споделя Белев. Той увери, че след изтичане на 8-годишния срок за ползване, костите от запустелите гробни места грижливо се прибират и полагат в изградената в парка костница. Освободени места се предоставят за ново ползване, както е разписано в Наредбата на здравното министерство.

Таксите за ползване на гробно място за още 15 години е 45 лв. за гр. Силистра, по решение на общинския съвет. Таксите са публикувани в Наредбата за администриране на местни такси и цени на услуги.

Отдел „ВОМС”,

Община Силистра.

"Силистра Днес"

comments
  • I truly like your article. Amazing job!

  • Great art, I want say thanks to admin because i have read here many interesting info. I will definitely subscribe RSS. Bye!:)

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account    Log In Your Account