39 докладни на първото за годината заседание в Общински съвет-Силистра

39 докладни на първото за годината заседание в Общински съвет-Силистра

39 докладни записки ще гледат на първото си за годината заседание общинските съветници в Силистра днес. Общината иска принципно съгласие от Общинския съвет за участие в програма „Красива България” с 4 проекта – три за подобряване на градската среда и 1 за ремонт в старческия дом в Силистра.

Кметът ще поиска подкрепата на местните законодатели за стопанисване на уникалната антична гробница в Силистра от Общината. Сега гробницата е публична държавна собственост, но е в аварийно състояние. Общината има възможност да кандидатства за консервация на уникалните стенописи и климатизация на камерата, както и за изграждане на копие на гробницата с евросредства. Обектът е изключително притегателен за туристи.

По време на заседанието съветниците ще обсъждат изменения и допълнения на 4 от общинските наредби. Сред тях е предложението на Консултативният съвет по туризъм за ставка на най-новия местен данък „Туризъм”.

По традиция на първото за годината заседание се обсъждат и програмите за годината, които осигуряват приходи за общината. Днес съветниците ще решат дали да одобрят годишната програма за разпореждане с общински имоти и списъка на обекти за приватизация през 2011.

Дарик

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account