40 тона отпадъци са извозени от Дунавската градина

40 тона отпадъци са извозени от Дунавската градина

Близо 40 тона отпадъци са събрани и извозени от Дунавската градина на Силистра по време на акцията за пролетно почистване с участието на общинската администрация на 8 април.
В екоакцията, обхванала протежението на парка от жп-гарата до гражданското пристанище, участваха близо 100 служители. В района на „Дървения град” са засадени и 10 брези – подарък за силистренските деца от енергийното дружество „Е.ОН”. Отделна група служители почисти също градинката край паметника „31 полк”, там бяха засадени и 15 фиданки по повод Седмицата на гората.
Паралелни инициативи са проведени в петък, събота и неделя около някои жилищни блокове, похвалиха се стопани. По данни от регионалното депо за битови отпадъци през почивните дни са депонирани със 132 тона смет повече от предишната седмица.
С акцията за почистване на Дунавския парк община Силистра сложи началото на гражданското участие в пролетното освежаване на Силистра преди Великденските празници.
Общинското ръководство на Силистра приканва гражданите да се включат активно в почистването на районите около жилищата си. За доброволци, които искат да участват в екоинициативи на обществени места за отдих, общината е готова да осигури чували и ръкавици. Предварителни заявки се подават на тел. 816-250 или на e-mail: svetlana@silistra.bg.
Традиционното пролетно хигиенизиране на Силистра започна в края на март. Фирмите „Синева” и „Ербауер” чистят тревните площи в междублоковите пространства и изрязват храстите. По предварителен график се извършва измиване на улиците от периферията към центъра на града.
С различни екоинициативи до 22 април – Деня на планетата Земя – граждански организации, институции и браншови формации също ще вложат усилия в освежаването и озеленяването на Силистра.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account