41 нови длъжници за осем месеца

364 са фирмите и гражданите от Силистренско, публикувани в интернет списъците на дължащите на държавата данъци и осигуровки в размер над 5000 лв. 41 от тях са включени  в тези списъци от януари до август т.г.
Пет са новите фирми от Силистренско, натрупали непогасени задължения и добавени към публичните списъци на длъжниците през миналия месец. Отпаднали дружества от списъците на задължените през август няма.
279 от длъжниците с неуредени публични задължения над 5 хиляди лева нямат имущество, върху което може да бъде наложено обезпечение.
За 79 собственици на фирми приходната администрация е поискала от лицензираните органи отнемане на личното оръжие.
Най-големият длъжник към бюджета в Силистренско си остава тутраканското дружество „Агроника” със задължение в размер на 4,7 млн. лв., следвано от „Стан – 2001” ЕООД, Силистра, дължащо с 1 млн.лв. по-малко данъци и осигуровки. Трето по размера на задължението си в публичния списък на НАП Силистра е силистренското дружество с ограничена отговорност „Рино”, чийто дълг към държавата възлиза на 1,84 млн. лв.
Политиката на Националната агенция за приходите е насочена към стимулиране на доброволното изпълнение, затова апелираме към гражданите и фирмите да спазват законоустановените срокове за деклариране и погасяване на данъчните задължения.
Плащането на данъци може да стане и без да се посещава офисът на агенцията. Задълженията могат да се платят по интернет, чрез пощенски запис или по банков път. Банковите сметки и бюджетните идентификационни номера за видовете данъци могат да бъдат намерени  в ИНТЕРНЕТ страницата на НАП на адрес: www.nap.bg.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account