Разкриха тайна нарколаборатория в Айдемир

Специализирана полицейска операция по пресичане на производството на наркотични вещества е проведена на 5 април от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Силистра под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция”.

 Разследвайки сигнал за производство и разпространение на дрога, силистренските криминалисти придобили информация за доставена в Стара Загора пратка с метамфетамин на 43-годишен криминално проявен, който е задържан.

Незабавно полицейските служители предприели процесуално-следствени действия в домовете на двама мъже – на 31 г. и на 28 г., в село Айдемир. При претърсването в жилището на първия били намерени домашна лаборатория и химични вещества (прекурсори), необходими за производството на метамфетамин (пико). На адреса били открити още газови котлони, бутилки с газ, маска за лице с филтри, електронни везни, фолио, полиетиленови самозалепващи се пликчета, филтри, колби, фунии с различни размери и др. Намерени и иззети били 14.7 г метамфетамин, 30.9 г канабис и 12 пакетчета фолио, съдържащи прахообразно вещество.

В хода на по-нататъшните действия криминалистите извършили претърсване в дома на 28-годишния айдемирец, където намерили и иззели 3,4 г метамфетамин, прекурсори, стъклени съдове и нагреватели. При извършения личен обиск у мъжа били открити 0.9 г канабис и 0.4 г амфетамин.

На този етап на разследването се смята, че двамата мъже в съучастие са произвеждали и разпространявали наркотични вещества на територията на страната. Те са известни с подобни прояви, като 31-годишният е в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора по ефективна присъда за същото престъпление.

Двамата са задържани с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, работата по случая продължава.

"Силистра Днес"

Related Posts

Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Коментарите са изключени за Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Автомобил пълен с дрога е заловен край село Средище

Коментарите са изключени за Автомобил пълен с дрога е заловен край село Средище

Наркопласьор предаден от клиента си

Коментарите са изключени за Наркопласьор предаден от клиента си

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account