В Силистра и Кълъраш ще действат смесени екипи за контрол по пътищата

В Силистра и Кълъраш ще действат смесени екипи за контрол по пътищата

В Силистра и Кълъраш ще действат смесени екипи за контрол по пътищата

Днес – 22 юни 2018 г., започват работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в районите на Силистра и Кълъраш. Инициативата се осъществява за осма поредна година през активния летен сезон, когато трафикът на туристи в двете държави значително нараства.

Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и подписаните на 28 юни 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния”.

Съгласно предварително утвърден график екипите ще работят основно в почивните дни, когато интензивността на движението е по-висока. Ще се контролират скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на водача и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на лица с нередовни документи за пребиваване.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра отчитат висока ефективност от работата на смесените екипи, още повече, че на територията на града се намира ГКПП, през който всекидневно преминават голям брой автомобили между двете държави. Посредничеството на командированите румънски полицаи значително улеснява контакта със сънародниците им – водачи на МПС, при извършване на контролната дейност.

През летните месеци на миналата година на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, смесените екипи са проверили 325 автомобила с българска регистрация, 185 с румънска и 58 с друга. Установили са 144 нарушения, които са санкционирали с актове и глоби по фиш. Отнели са 6 свидетелства за управление на МПС, 3 – за регистрация на МПС, и са разкрили 2 криминални престъпления.

"Силистра Днес"

Related Posts

Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Коментарите са изключени за Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Младеж , заловен с канабис

Коментарите са изключени за Младеж , заловен с канабис

26 000 лева след телефонна измама

Коментарите са изключени за 26 000 лева след телефонна измама

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account