Пътна полиция с акция срещу пешеходците

В Силистренска област, както и в цялата страна, пътна полиция провежда специализирана полицейска операция, насочена към нарушенията, допускани от пешеходци. Контролните действия се налагат във връзка със зачестилите прояви на неправилно поведение на пешеходците на пътното платно, пресичане на неопределени за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, но също и поради допускани нарушения от водачите на МПС, водещи до пътнотранспортни произшествия.

Проверки ще се извършват в районите с интензивно пешеходно движение и местата, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на уличните платна. В хода на акцията ще бъде направен оглед на състоянието на пътищата, вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и др. и при констатирани нередности ще бъдат изготвени сигнални писма.

През 2018 г. на територията на Силистренска област са възникнали 16 пътнотранспортни произшествия с блъскане на пешеходец. Един е загинал, пострадалите са 15.

"Силистра Днес"

Related Posts

Дрогиран мъж , зад волана на автомобил

Коментарите са изключени за Дрогиран мъж , зад волана на автомобил

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Коментарите са изключени за Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Наркопласьор предаден от клиента си

Коментарите са изключени за Наркопласьор предаден от клиента си

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account