Безработни силистренци включени в схема “Развитие”

Безработни силистренци включени в схема “Развитие”

Шейсет силистренци започват работа по схема „Развитие” на Агенцията по заетостта. Заявката е подадена от община Силистра за помощници в строителството и за спасители при бедствия, аварии и катастрофи.

След задължителния курс на обучение 24 човека са назначени от м. февруари за „помощник строител”, а от 1 март ще бъдат назначени 36 души като „спасител при бедствия, аварии и катастрофи”. Всички те ще имат осигурена работа за 1 година, на пълен работен ден, срещу минимална работна заплата, поясни експертът по заетост в общинската администрация Станислав Тодоров.

Общината е подала и втора заявка в Агенцията за обучение и осигуряване на работа на още 41 безработни от Силистренската община. Техните квалификационни курсове започват в средата на този месец. Двайсет от кандидатите ще работят като озеленители, а 21 – като помощници в строителството. Преобладаващата част от наетите са хора от селата и ще работят към кметствата.

По схема „Развитие” за обучение и наемане на безработни освен общините, могат да кандидатстват общински предприятия и частни предприемачи.

В условията на значителна безработица община Силистра продължава да отстоява позициите си на институция, осигуряваща заетост, коментират със задоволство специалистите. От началото на 2011 година общината е осигурила заетост на 60 безработни, които се грижат за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа. Други 49 безработни са назначени като  „личен асистент”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account