ШЕСТИ РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ НА ПГМСС “Н.Й.ВАПЦАРОВ“СРЕДИЩЕ

ШЕСТИ  РЕАЛИЗИРАН  ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ НА ПГМСС “Н.Й.ВАПЦАРОВ“СРЕДИЩЕ

ШЕСТИ РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ НА ПГМСС “Н.Й.ВАПЦАРОВ“СРЕДИЩЕ

През учебната 2018-2019 г. ПГМСС “Н. Вапцаров” реализира проект за мобилност на тема: „В крак с новостите в селското стопанство чрез европейска мобилност“ , финансиран от програма “Еразъм+”, КД1:„Образователна мобилност за граждани“.

През април и май 2019 г. 20 ученици от ПГМСС “Н.Й. Вапцаров“, с.Средище, обл.Силистра,обучаващи се по  професии „Фермер“, „Монтьор на ССТ“ и „Агроеколог“  и 2 преподаватели проведоха двуседмична практика на реални работни места  в  Полша.

Основните цели на проекта бяха свързани с нуждата от европейско сътрудничество в областта на професионалното образование и обучение, обмяна на опит в сферата на селското стопанство и насърчаване на ученето през целия живот.

Партньор по проекта беше Техническото и професионално училище в Мокжешов /ZSCKR  Mokrzeszów/ – Полша.

По време на практическото обучение,  в рамките на две седмици, учениците от ПГМСС “Н. Вапцаров” усвоиха нови знания и умения в областта на селското стопанство, запознаха се с иновативни технологии в областта на животновъдството, растениевъдството и механизацията на СС, прилагани  в Полша, както и с културните традиции на една напреднала европейска страна. Взаимоотношенията с партньора им даде възможност за развитие на комуникативност и адаптираност към новите условия на труд.  След приключване на практиката на всички ползватели бе издаден международно признат сертификат Europass мобилност, който удостоверява повишените им професионални компетенции.

Програмата на практиката повиши професионалните компетенции на учениците и в комбинация с проведената богата културна програма им осигури устойчив опит за европейска мобилност.

"Силистра Днес"

Related Posts

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Пожар унищожи 60 бали слама в Средище

Коментарите са изключени за Пожар унищожи 60 бали слама в Средище

19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

Коментарите са изключени за 19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account