Селата готвят проекти по кампанията “Чиста околна среда”

Селата готвят проекти по кампанията “Чиста околна среда”

Селата от Силистренската община активно се включват в Националната кампания „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Досега кметовете на Проф. Иширково, Айдемир, Бабук, Майор Ценович и Срацимир са потърсили консултации при специалистите по устройство на територията и по проекти в общината за изготвяне на документацията. Намеренията им са да кандидатстват за озеленяване и възстановяване на зони за отдих в населените места, както и за почистване на дерета, отводнителни канали и др.

В конкурса за финансиране на проекти, чието мото тази година е „Обичам природата – и аз участвам”, могат да кандидатстват общини, кметства, училища, детски градини и НПО. Крайният срок за включване е 18 февруари. Резултатите ще бъдат обявени до 16 март на сайта на МОСВ.

През 2009 година 13 кметства от Силистренската община спечелиха финансиране по кампанията „За чиста околна среда” и реализираха 15 проекта за благоустрояване на селата, които управляват. За изискванията и критериите за оценка може да прочетете на страницата на МОСВ в рубриката „Актуално”.

"Силистра Днес"

Related Posts

26 000 лева след телефонна измама

Коментарите са изключени за 26 000 лева след телефонна измама

Автомобил се преобърна в село Алеково

Коментарите са изключени за Автомобил се преобърна в село Алеково

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account