ПОЕТИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ЮБИЛЕЙНИЯ КОНКУРС „ЛЮБОВТА Е ПИЯНСТВО ИЛИ ПИЯНСТВО ОТ ЛЮБОВ”

ПОЕТИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ЮБИЛЕЙНИЯ КОНКУРС „ЛЮБОВТА Е ПИЯНСТВО ИЛИ ПИЯНСТВО ОТ ЛЮБОВ”

Поети от цялата страна изпращат свои стихове, вдъхновени от мотото на конкурса на община Силистра „Любовта е пиянство или пиянство от любов”, отбелязват организаторите на проявата – дирекция „Хуманитарни дейности”.

Пощенски пликове с клеймо от Кърджали, Пловдив, Бургас, София, Плевен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Шумен, Добрич, Варна, Балчик, Севлиево, Свищов са получени в общината броени дни преди крайния срок за изпращане на творбите – 16 февруари. Особено силно присъствие имат силистренските поети.

Организаторите припомнят, че за първи път тази година в регламента на Националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов” е записано, че отличените с първа, втора, трета и специалната награда нямат право на участие в следващите три поредни издания на конкурса. Целта е да се даде възможност за изява на нови таланти. Условието е валидно и за миналогодишните победители.

На 23 февруари ще бъде отчитането на резултатите и награждаването на отличените творби и автори. Очаква се за десети път Силистра да събере най-талантливите български поети на един музикално-поетичен празник.

Повече за регламента на конкурса четете на интернет страницата на община Силистра www.silistra.bg .

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account