Как да проверим ако се съмняваме, че преброителя е менте

Как да проверим ако се съмняваме, че преброителя е менте

С наближаването на кампанията Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България 2011, плъзнаха слухове, че е възможно на вратата да се появи и преброител менте.
Преброяването на населението стартира официално на 1 февруари, но до 9 февруари включително то ще се провежда само в интернет. На 10 февруари системата за онлайн преброяване вече ще бъде недостъпна. От същата дата преброителите ще тръгнат масово по районите си, за да събират данни за числеността на нацията. Така че, ако до 10 февруари някой почука на вратата ви и се представи за преброител, това означава, че е измамник, предупреждават от НСИ. Преброяване 2011 ще приключи на 28 февруари.
Националният статистически институт е осигурил четири номера, на които може да звъним, при съмнение ,че около вратата му се навърта преброител менте.
Единният телефонен номер, който пуска НСИ е 0700 16 310. На него, на цената на един градски разговор, всеки може да провери дали лицето, което се представя за преброител, действително е такъв. За целта трябва да издиктува на човека отсреща номера на картата (баджа) на преброителя. От подпомагащия център на НСИ веднага ще ви кажат дали представящият се за преброител действително е техен човек или не.
Освен единния номер, има още три номера за всички телефонни абонати в България. За абонати на М-Тел – 0882 606  606, за Глобул – 0898 148 206 , а за „Виваком” – 0879 888 096.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account