Съдът даде ход на дело срещу кмета на Дулово Митхат Табаков

Съдът даде ход на дело срещу кмета на Дулово Митхат Табаков

Софийски градски съд даде ход на второ дело срещу депутата от ДПС Митхат Табаков.

Табаков е подсъдим за престъпление по служба, като през 2009 г., в качеството си на кмет на община Дулово е сключил неизгоден договор за изграждане на инфраструктура за питейни и отпадъчни води по проект на Оперативна програма „Околна среда”.

Като кмет той не е спазил Закона за обществените поръчки. Освен Табако, подсъдим по това дело е и Алтан Чаушев. Той е обвинен, че като помагач на Табаков и съизвършител, е участвал в назначена комисия по Закона за обществените поръчки, като е убеждавал другите членове на комисията да сключат договор с определена фирма.

Според обвинението, общата сума на сключения договор е над 28 млн. лв., а произлязлата щета за общината е на стойност над 11 млн. лв.

В съда е постъпило заявление от сегашния кмет на общината, че не иска да се конституира като граждански ищец или частен обвинител от името на общината, тъй като тя не била претърпяла никакви вреди. Следващото заседание ще бъде на 3 май.

Освен по това дело Табаков е подсъдим и за престъпление по служба, свързано с документни измами, които са били извършени по повод на две обществени поръчки за построяване на общо един път от над 7 км, свързващ с.Окорш с централния път от гр. Шумен до гр.Силистра.

Според обвинението чрез престъплението са присвоени 337 945,55 лева.

"Силистра Днес"

Related Posts

“Шото-Витяз” с цял куп медали от националното първенство по карате

Коментарите са изключени за “Шото-Витяз” с цял куп медали от националното първенство по карате

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Коментарите са изключени за Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Коментарите са изключени за Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон
comments
  • АШКОУСУН И ЕВАЛЛА НА КРАДЕЦА+
    ТОЧНО ТАКА НАШАТА ДЪРЖАВА И СЪД СИ СЕРАТ В УСТАТА

  • leave a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Create Account    Log In Your Account