Задържаният за лихварство съветник е на свобода срещу гаранция от 5 000 лв.

Задържаният за лихварство съветник е на свобода срещу гаранция от 5 000 лв.

© Общински съвет - Силистра
© Общински съвет - Силистра

Задържаният за незаконно лихварство в Силистра общински съветник от АТАКА Живко Димов – Жабата е пуснат под парична гаранция от 5 хиляди лева, съобщиха от Окръжната прокуратура в дунавския град.

Димов бе задържан за 24 часа от антимафиоти на 27 април, съобщиха от полицията днес. Според официалната информация, вчера при обиск са открити неопровержими доказателства за престъпната му дейност. От там допълниха, че „през последните години е участвал в над 300 сделки с недвижими имоти”, прехвърляни от негови длъжници.

Говорителят на Окръжната прокуратура Теодор Желев заяви по-рано през деня, че „не се касае за ново престъпление”. Срещу лихваря се води досъдебно производство по чл. 252 от НК, но е на свобода срещу 5 хил.лв. гаранция.

Днес съдът в Силистра за пореден път наложи на общинския съветник от ПП „АТАКА” Живко Димов мярка „Парична гаранция” от 5 хиляди лева за незаконно лихварство.

Светлана Петрова

"Силистра Днес"

comments
  • Димитър

    29.04.2011 at 5:29

    А това какво означава господа?

    Говорителят на Окръжната прокуратура Теодор Желев заяви по-рано през деня, че „не се касае за НОВО престъпление“.

    Днес съдът в Силистра за ПОРЕДЕН път наложи на общинския съветник от ПП „АТАКА“ Живко Димов мярка „Парична гаранция“ от 5 хиляди лева за незаконно лихварство.

    Светлана Петрова

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account