Убиха Осама бин Ладен!

Убиха Осама бин Ладен!

Съединените щати са ликвидирали най-големия си враг в последните години – лидерът на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен. Той е бил ликвидиран при специална акция на американските барети в Пакистан. Новината бе потвърдена от президента на САЩ Барак Обама в специално обръщение до нацията.

Пакинстанците са съобщили на службите на САЩ коя е вилата, където Бин Ладен е бил отседнал. Тя е била атакувана и завладяна от командосите. При акцията, освен лидера на терористите, са били ликвидирани още трима души.

Операцията по премахването терористичния водач е започнала в неделя. Американските специални служби разполагат и с тялото на убития си враг.

В специалното си обръщение президентът Барак Обама обяви, че след терористичните атентати от 11 септември 2001 година е „извършена справедливост“.

Обама съобщи, че в неделя САЩ са стартирали операция за ликвидирането на Бин Ладен в Пакистан, и че сътрудничеството с пакистанските власти е спомогнало да достигнат водача на „Ал Кайда“. Обама е наредил американските въоръжени сили да започнат атака срещу лагер в Пакистан по следи, които са се появили през август миналата година.
„Тази нощ мога да съобщя на американския народ и на света, че САЩ проведоха операция, която ликвидира Осама бин Ладен, лидера на „Ал Кайда“ и терористът, отговорен за убийството на хиляди невинни мъже, жени и деца“, заяви Обама.
„Малък екип американци проведе операцията с необикновен кураж и способности. Няма ранени американци. Те се погрижиха да избегнат инциденти с цивилни“, добави той.
Американският президент предупреди, че „Ал Кайда” ще продължи опитите за атаки срещу САЩ.

Разкрития

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account