Зимната обстановка в област Силистра към 15:00-16:00 ч. на 07.02.12 г.

Зимната обстановка в област Силистра към 15:00-16:00 ч. на 07.02.12 г.

Републиканските пътища от Силистра за Русе, Разград, Добрич и Шумен остават затворени за движение на автомобили. Остават затворени за движение и всички междуселищни пътища в 7-те общини на област Силистра, тъй като дейността по снегопочистване е неефективна заради силния, на моменти – бурен вятър.

Полицейски патрули дежурят в покрайнините на общинските центрове, за да ограничат движението на автомобили.

В участъка на разклона на село Поляна са изтеглени заседнал в преспите автобус на фирма „Ивкони”, тръгнал тази сутрин от Силистра за София, два леки автомобила и специализиран автомобил за транспортиране на сурово мляко. Пътуващите в тях – общо 7 души (5-ма в автобуса и двама – в леките автомобили) са изведени до село Коларово, където ще бъдат настанени в тамошния кризисен център.

3-ма души на хемодиализа плюс други двама болни, които са били в спешния център в община Кайнарджа са транспортирани до МБАЛ-Силистра.

Заради необходимостта от транспортиране на групата от 14 души от община Тутракан, нуждаещи се от хемодиализа, се преустановява почистването на главен път Силистра-Шумен. Областният управител Николай Димов разпореди снегопочистващата техника и екипите, от това направление, да бъдат съсредоточени в посока – Тутракан, за да бъде направен и поддържан проход до общинския център. При пробив към Тутракан, е подготвено превозването и на нуждаещите се от хемодиализа от община Главиница – общо 6 души. Тежката верижна машина на Службата за пожарна безопасност и защита на населението (МТЛБ) е насочена към община Дулово, за да транспортира до силистренската болница група от 13 души на хемодиализа.

Към този час, без ток са селата Сяново, Дунавец, Пожарево, част от Варненци, Долно Ряхово, Малък Преславец, Гарван и Попина в общините Тутракан, Главиница и Ситово, съобщават от Е.ОН. Работи се по локация на повредите, но аварийните екипи са затруднение от тежките зимни условия. Те ще бъдат подпомогнати от снегопочистващите машини, които се концентрират в посока Тутракан.

Без вода е главинишкото село Бащино.

Обстановката се влошава, затова да не се предприемат никакви пътувания в областта.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account